Terug naar overzicht

Gezellige campingsfeer tijdens Concert Carnavalesk

Het ‘Concert Carnavalesk’ van Muziekvereniging Somerens Lust is niet meer weg te denken aan de vooravond van het jaarlijkse carnavalsfeest. Dit jaar al voor de 5e keer, een heus jubileum dat dit jaar plaatsvond op donderdag 28 februari. Het podium van De Ruchte was omgebouwd tot Camping 'Alles Toeter'.

Door een volle zaal kwamen de campinggasten, alias de muzikanten van het orkest, de camping op. De één in een badjas inclusief toiletspullen, zwembandjes of krulspelden, de ander  in een lazy trainingspak. Het concert was echter verre van lazy. Met het alom bekende nummer 'Op de Camping' was de toon gezet en zat de sfeer er al meteen goed in. 'Valencia' en 'Leef' waren de opmaat naar de introductie van Prins Lukas I. Trompettist bij Somerens Lust en JubileumPrins van CV De Meerpoel, dat betekent een dubbelrol en een extra tintje tijdens het concert. Prins Lukas I musiceert onverwachts de 'Trumpet Cross' samen met zijn collega-trompettisten. Met Prinses Karin hoort hij de vertolking van hun familielied, deze keer live begeleidt door het orkest en later op de avond is er ook nog eens 'Jan Klaassen was trompetter' speciaal voor de Jubileumprins gezongen door de Meerpoel Vorst Boudewijn.

De Slagwerkgroep liet horen dat er op allerlei campingspullen muziek te maken was. Een mandje wasknijpers, een bierkratje, een houten beachball set, het had allemaal een ritme en zorgde voor vermaak van de gasten. Zo ook 'Stool pigeon', de samenhang van verschillende ritmes op de stoelen en/of krukken.

Het andere vermaak kwam van Piet van de Laar en René Mulder. Een hilarische doch romantische anekdote over een tent, met een heuse tent op het podium, door Piet en de ochtendgym, voorgegaan door René, zorgden voor grote hilariteit. Zowel de muzikanten als het publiek deden enthousiast mee. Ze strekten de armen, maakten vuisten, deden de duimen omhoog en de schouders op bij 'tsjoe tsjoe wa'.

Meezingers en bekende nummers bleven niet uit. Dit jaar was er nieuw, jong zangtalent; Diede van den Heuvel, Siard van den Heuvel, Isabel Paauwe en Ruud van Otterdijk. Zij zongen en entertainden het publiek als een waar animatieteam van de camping

Op Camping 'Alles toeter' was volop carnavalesk en muzikaal vermaak zonder stank van de kinderboerderij of overlast van muggen. Alaaf!

Verder lezen?
Bekijk meer