Terug naar overzicht

Sfeervol Nieuwjaarsconcert

Zondagmiddag 13 januari is het druilerig en uitermate geschikt om naar De Ruchte te komen voor het traditionele Nieuwjaarsconcert. Velen hebben dat idee. Na het nuttigen van een glaasje bubbels stroomt de zaal vol. Isabel Pauwe heet iedereen van harte welkom en het Opleidingsorkest opent de muzikale middag o.l.v. Paul van de Veerdonk met het nummer 'Pop'. De jeugdige muzikanten, ondersteunt met hier en daar een ervaren muzikant, laten vervolgens enkele bekende Disney klanken horen. En al even fraai en herkenbaar is het James Bond thema.

Terwijl het Harmonieorkest het podium betreedt, neemt voorzitter Leon van de Moosdijk het woord voor de gebruikelijke woordjes. Allereerst is er een overhandiging van een cheque. Door het ophouden van het bestaan van showband BV De Vloer krijgt de Muziekvereniging financiële middelen overgedragen door de oud-bestuursleden Jozef van Deursen en Gerrie Janssen. Een prachtig gebaar!

Tambour-maître Annemieke van den Eijnde vindt het na 8 jaar tijd voor vernieuwing. Voor de laatste keer pakt zij de mace, de grote stok met de bol aan het eind, uit. Annemieke gaat het podium op en neemt plaats op de bok waar zij zelf bekend wil maken wie haar opvolgt. Iedereen wacht in spanning af. Annemieke hoeft slechts naar links te reiken. Manon Wijnen, 1e fluitiste van het harmonieorkest, neemt haar stokje over en zal vanaf nu het gezicht van, of beter gezegd vóór, de vereniging zijn tijdens serenades en tochten. Voor haar inzet, ook als bestuurslid, wordt Annemieke benoemd tot 'lid van verdienste'.

Er is ook een bloemetje, een fles wijn en een dank-je-wel voor Johan Smits. Johan heeft zich ruim 16 jaar ingezet voor de Vriendenclub en wordt daarvoor nogmaals bedankt. René Mulder, voorzitter van Vriendenclub, licht toe dat deze club de muziekvereniging moreel steunt bij evenementen maar ook financiële ondersteuning biedt. Onlangs zijn er dan ook, dankzij een bijdrage van de Vriendenclub, twee saxofoons aangeschaft.

Het Nieuwjaarsconcert wordt vervolgd door het harmonieorkest mét het Opleidingsorkest samen. Zij begeleiden Frank Smits bij prachtige 'Dancing Ebony'. In Kleltische stijl zet de soloklarinettist zich (positief) in de kijker. De jeugdleden nemen vervolgens plaats in de zaal en luisteren, net als het voltallige publiek, naar het gevarieerde programma van het Harmonieorkest o.l.v. Jacco Nefs. Er klinkt het vlotte 'Banditenstreiche' uit de operette van Franz van Suppé, het sfeervolle 'Dimanche' van Rogier van Otterloo, en het ingetogen 'O Magnum Mysterium' verwijzend naar het kerstverhaal. Het jazzy nummer 'I got rhytm' zorgt voor een andere sfeer en uiteraard is er de afsluiter en interactie met het publiek dankzij, hoe kan het ook anders, de 'Radetzky Marsch'. Een echte afsluiter is het nog niet. In de foyer worden er nog Nieuwjaarswensen uitgewisseld en wordt er nagepraat over het eerste concert van dit nieuwe jaar.

Verder lezen?
Bekijk meer