Terug naar overzicht

Dauwtrappen

Zondagmorgen 5 mei was het vroeg dag voor de muzikanten van onze Muziekverenging. Traditiegetrouw vertrokken zij vanaf Hotel Centraal al om 6 uur, met voor hen de nieuwe tambour-maître Manon Wijnen en achter hen trouwe supporters. Na een korte onderbreking voor een serenade aan Annemieke van den Eijnde (die tussen de trouwe supporters liep en niet, zoals door sommige gedacht, nog zou slapen) ging de muzikale wandeling verder. Door 'het Loove', via de Kommerstraat en door het nieuwe Waterdael richting de koffie. Deze werd geserveerd in de recent geopende showroom van Tegelhandel Loomans. Een mooie gelegenheid om bij deze trouwe sponsor een kijkje te nemen, een sanitaire stop te maken en voor sommige wakker te worden met heerlijke koffie en cake.

Na een half uurtje ging de stoet verder richting de Lambertuskerk voor een korte kerkdienst. Voorganger Johan Smits memoreerde aan de traditie van dauwtrappen en stelde voor om volgend jaar , zoals men dat vroeger deed, naar het dichtst bijgelegen dorp te trekken, Ommel dus. Dat lijkt toch een brug te ver.

Na de dienst vertrok de Muziekvereniging onder aanvoering van Manon richting Hotel Centraal. Daar was, evenals bij de koffiestop, de Vriendenclub paraat om onze muzikanten en supporters te voorzien van een ontbijt. Een mooie traditie is ook dit jaar weer in stand gehouden!

Verder lezen?
Bekijk meer