Instrument leren bespelen of oude hobby oppakken? Meer info

Slagwerkgroep

01

Over de slagwerkgroep

Vroeger waren de trom en bekken de ‘dragers’ van het tamboerkorps, maar vandaag de dag is dit wel wat anders. Met het introduceren van de mallets en percussie is het voortaan ook met slagwerk mogelijk om bekende melodieën te spelen. Wie de afgelopen jaren een bezoek heeft gebracht aan een van de optredens van onze slagwerkgroep zou genoeg bekende nummers voorbij hebben moeten horen komen.

full photo
02

Geschiedenis

De slagwerkgroep werd in 1947 opgericht door Han van der Vleuten senior.
De slagwerkgroep kent vele hoogtepunten waaronder het behalen van meerdere gouden plakken tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, een aantal landstitels en mooie prestaties op concoursen. Voorheen noemde men de slagwerkgroep nog het tamboerkorps.
De reden van de naamsverandering is het instrumentarium dat in de loop der jaren flink uitgebreid is.

Mallets en Percussie

Tegenwoordig is er een grote diversiteit aan instrumenten.
De trom en bekken bestaan natuurlijk nog steeds, maar daarnaast zijn instrumenten uit Afrika, Brazilië en Azië niet meer weg te denken.
Dit geldt ook voor het melodisch slagwerk zoals de marimba, xylofoon en vibrafoon.

impression image impression image

In de tamboerstijd ging het voornamelijk over concoursen, maar tegenwoordig ziet het programma van de slagwerkgroep er iets diverser uit. Natuurlijk is het concours nog steeds een belangrijk onderdeel voor de slagwerkgroep. Zo zijn ze in 2011 nog Nederlands kampioen geworden in de eerste divisie met 91,34 punten. 

impression image impression image

Vandaag de dag ligt de focus van de slagwerkgroep iets meer op het verzorgen van mooie, samenhangende concerten. Zo hebben ze in 2015 de eerste slagwerk-only promsconcert georganiseerd. Verder heeft de slagwerkgroep ook jaarlijks terugkerende activiteiten zoals het concert carnavalesk en de buitenconcerten voor de zomer stop.

03

Dirigent

conductor

Sjoerd Ceelen

Vanaf november 2014 staat de slagwerkgroep onder muzikale leiding van Sjoerd Ceelen. Behalve Someren dirigeert Sjoerd ook bij Slagwerkgroep Concordia Einighausen en Percussiegroep Zinvol Geweld uit Neer. Daarnaast geeft hij ook nog slagwerkles in Grashoek, Aalst-Waalre en bij Myouthic.

Verder is hij zelf ook nog actief muzikant bij Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 Weert, Percussion Ensemble Weert en Percussive Interlude. Als invaller speelt Sjoerd regelmatig bij o.a. de Marinierskapel, de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) en het Johann Strauss Orkest van André Rieu.

04

Repetitie

De slagwerkgroep van Somerens Lust repeteert elke maandagavond:

De Ruchte, 
Laan ten Roode 71, Someren,
van 20.00 uur tot 22.15 uur.

Deze repetities zijn vrij toegankelijk, kom gerust eens luisteren!

Sponsors

Zonder sponsors zou onze vereniging niet voort kunnen bestaan. Vandaar dat wij grote waardering voor ze hebben. Somerens Lust bedankt haar sponsors. Daarom hieronder een aantal van onze sponsors.

Ontdek onzesponsoren