Terug naar overzicht

Vroeg uit de veren met Somerens Lust en de Vriendenclub

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar eindelijk hebben we op de eerste zondag in mei weer kunnen dauwtrappen met onze vrienden! We moesten er vroeg voor uit de veren, want het dauwtrappen begon al om 06.00u. Het is een traditie die stamt uit de 19e eeuw en voor onze vereniging al bijna 150 jaar terug gaat. 

Dauwtrappen is een traditie waarbij Brabantse muziekkorpsen vroeger op de eerste zondag van mei van dorp naar dorp trokken. Destijds begon de processie al om 04.00u, ze moesten op tijd terug zijn voor een bijzondere kerkmis en daarna was er een borrel of feest.

Tegenwoordig beginnen we dus iets later, maar nog vroeg genoeg om dauw te kunnen trappen. De organisatie is in handen van onze Vriendenclub, die ook elk jaar voor een natje en droogje zorgt. Voor het korps en de trouwe meelopers was er dit jaar koffie en cake bij Jos en Marij Haerkens. Marij Haerkens heeft dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvangen en werd daarvoor in het zonnetje gezet. Tijdens de muzikale wandeling werd ook bij Jan Peters, een ander lid van de muziekvereniging dat dit jaar de koninklijke onderscheiding mocht ontvangen, een serenade gebracht. De volgende stop voor de stoet was bij de Lambertuskerk, alwaar er een speciale mis ter gelegenheid van het dauwtrappen was. De tocht werd vervolgd naar het begin- en eindpunt Hotel Centraal, waar voor alle deelnemers een broodje en kop koffie stonden te wachten. Het was weer een ouderwets gezellige ochtend!

Wil je meer weten over onze vriendenclub of vriend worden?

Check https://somerenslust.nl/relaties/vriendenclub

Klik hier

Verder lezen?
Bekijk meer