Terug naar overzicht

Enthousiast Ameezing Carnaval Festival

Het Concert Carnavalesk van Muziekvereniging Somerens Lust is niet meer weg te denken aan de vooravond van het jaarlijks Carnavalsfeest in Someren.  De  voorgaande vijf edities werden met veel passie en overgave georganiseerd door Hanny de Lau en Thea Wijlaars. Oud zannikers leverden in deze voorgaande edities hun bijdrage middels sketches en hilarische anekdotes, al dan niet ondersteund met muziek vanuit het harmonieorkest of de slagwerkgroep.

Dit jaar staan  er nieuwe mensen aan het roer met nieuwe ideeën. Zo is het Ameezing CarnavalFestival ontstaan. Een concert wat je het beste kunt omschrijven als; waar Carnaval meets Biercantus meets Christmas Sing-a-long. Het publiek kan lekker meezingen met een liederenbundel in de hand en er een groot feest van maken.

 

En dat gebeurde! Vanaf het eerste nummer, de Nederlands Medley, zat de sfeer er goed in. Er werd uit volle borst meegezongen door het publiek. Het Harmonieorkest stond letterlijk en figuurlijk in contact met het publiek middels een catwalk die de zaal met het podium verbond. Na enkele nummers was het publiek volledig opgewarmd en kon de eerste zwieper aan het Carnavals-rad gegeven worden. De eer was aan prins Max van CV De Locomotion. Verschillende genres waren er te draaien, waaronder La la la, Nederpop en Duitse Schlagers. Uiteindelijk kwam alles aan bod. De volgorde werd bepaald door de draaiers. Voor het publiek, het orkest maar ook voor de zangers extra spannend. Onze voorzangers dit jaar waren: Anneloes van Deursen, Diede van den Heuvel, Isabel Paauwe, Martijn Hoeben, Ruud van Otterdijk en Siard van den Heuvel. Siard was tevens de DJ en Martijn en Ruud zorgden voor de doorloop van de avond als presentatoren.

Toen ter ore was gekomen dat Prins Pim, van CV De Meerpoel, uitstekend Italiaans kon spreken werd hij uitgedaagd om Italiaans te zingen bij het lied 'Bella Ciao'. Prins Frank, van CV de Keijepoal, werd gelinkt werd met Frans Duits en werd uitgedaagd om 'Ein festival der Liebe' te vertolken. Beide prinsen maakten met deze spontane inbreng de verwachtingen meer dan waar.

 

Niet alleen de prinsen, ook het toegestroomde publiek zong luidkeels mee en liep in polonaise. Het eerste  Ameezing Carnaval Festival was op 20 februari een feit en zeer goed geslaagd. Een fantastische opmaat voor de komende dagen!

Verder lezen?
Bekijk meer