Instrument leren bespelen of oude hobby oppakken? Meer info

Jazz Academy

01

Over de Jazz Academy

De Jazz Academy is een twintigkoppige jonge, gedreven en vooral ook gezellige bigband. Opgericht in 2001 door een aantal muzikanten van Somerens Lust onderleiding van Kees Kes. De Jazz Academy is eigenlijk een kleine vriendenclub op zich. Alles gaat op een ontspannen, informele maar ook professionele manier. Muziek en optredens worden niet alleen door de commissie maar door alle leden van de bigband aangedragen.

full photo
02

Hoogtepunten

In de afgelopen jaren heeft de Jazz Academy een flink aantal mooie optredens kunnen verzorgen. Van nieuwjaarsborrels, optredens tijdens Queensnight en promsconcerten tot aan een Jazz Band Ball, concert met Tania Kross en optredens op de muziekboulevard voorafgaande aan de concerten van Guus Meewis. Een van de hoogtepunten uit de carrière van de Jazz Academy is een concertreis naar Berlijn.

03

Dirigent

conductor

Kees Kes

Ik ben Kees Kes (1977, Amsterdam) en begon op 8 jarige leeftijd op euphonium bij Klaas Peerboom (KMK-JWF) en stapte op 15 jarige leeftijd over op bastrombone. Ik besloot, na voltooing van mijn studie Geodesie aan de HTS van Utrecht, om naar het Conservatorium te gaan. Daar studeerde ik bastrombone en HaFaBra-directie aan het Conservatorium van Amsterdam bij respectievelijk Raymond Munnecom en Danny Oosterman. Al tijdens mijn studie remplaceerde ik op bastrombone bij diverse symfonieorkesten (o.a. het Radio Symfonie Orkest, Nederlands Kamer Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest), musicals en militaire orkesten. Ook als dirigent ging ik aan de slag bij diverse fanfareorkesten in Noord-Holland en Utrecht.

04

Repetitie

De Jazz Academy repeteert eens in de 14 dagen op vrijdagavond bij Hotel Centraal:

Hotel Centraal, 
Wilhelminaplein 3, Someren,

Sponsors

Zonder sponsors zou onze vereniging niet voort kunnen bestaan. Vandaar dat wij grote waardering voor ze hebben. Somerens Lust bedankt haar sponsors. Daarom hieronder een aantal van onze sponsors.

Ontdek onzesponsoren