Instrument leren bespelen of oude hobby oppakken? Meer info

Jazz Academy

01

Over de Jazz Academy

De jazz academy heeft een nieuwe weg ingeslagen.
De Jazz Academy is een twintigkoppige, gedreven en vooral ook gezellige bigband. Opgericht in 2001 door een aantal muzikanten van Somerens Lust onderleiding van Koen Wijnen. Alles gaat op een ontspannen, informele maar ook professionele manier.

Gebaseerd op een club vaste muzikanten bekijken we per optreden met wie we de bezetting aanvullen. We hebben als het ware een poule van enthousiastelingen die bekijken per optreden of dit in hun agenda past. Deze muzikanten komen niet alleen uit onze eigen vereniging maar we kijken verder. Op dit moment hebben we ook een aantal talenten uit Someren eind en Asten in de club.

Muziek en optredens worden niet alleen door de commissie maar door alle leden van de bigband aangedragen.

Wil je de jazz academy  boeken voor een optreden of ben je geïnteresseerd om aan te sluiten in de muzikanten poule, neem dan contact op met Lukas van den Heuvel: lukasvdheuvel@hotmail.com.

full photo
02

Hoogtepunten

In de afgelopen jaren heeft de Jazz Academy een flink aantal mooie optredens kunnen verzorgen. Van nieuwjaarsborrels, optredens tijdens Queensnight en promsconcerten tot aan een Jazz Band Ball, concert met Tania Kross en optredens op de muziekboulevard voorafgaande aan de concerten van Guus Meewis. Een van de hoogtepunten uit de carrière van de Jazz Academy is een concertreis naar Berlijn.

03

Dirigent

conductor

Koen Wijnen

Koen Wijnen is de dirigent van de Jazz Academy.

Hij studeerde van 1992 tot 1997  "muziekregistratie" op het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Gelijktijdig studeerde hij trompet, eveneens in Den Haag, bij Beatrijs Korevaar en Hugo Steketee. In 2001 behaalde hij zijn diploma 1ste fase. Hierna studeerde hij 3 jaar aan het Brabants conservatorium lichte muziek bij Toon de Gouw en big band bij Maino Remmers.

Sinds 1997 is Koen verbonden aan het "Fanfare korps Koninklijke landmacht bereden wapens" als trompettist. Verder is hij zeer actief als drummer en slagwerker in verschillende orkesten en bands. Naast dirigent van de Jazz Academy is Koen al jaren trompettist bij het harmonieorkest van Somerens Lust.

04

Repetitie

Per optreden of project worden er een 5 tal repetities gepland. Meestal op de dinsdag of vrijdag avond in de Ruchte of de zaal van Hotel Centraal in Someren.

Sponsors

Zonder sponsors zou onze vereniging niet voort kunnen bestaan. Vandaar dat wij grote waardering voor ze hebben. Somerens Lust bedankt haar sponsors. Daarom hieronder een aantal van onze sponsors.

Ontdek onzesponsoren