Instrument leren bespelen of oude hobby oppakken? Meer info

Harmonie

01

Over de harmonie

Het harmonieorkest van Muziekvereniging Somerens Lust is een mooi en dynamisch orkest, uitkomend in de eerste divisie, onder leiding van dirigent Jacco Nefs. Het orkest heeft jaarlijks een gevarieerd programma, met vaste elementen en mooie afwisselende concerten met o.a. verschillende artiesten van Nederlandse en regionale bodem.

full photo
02

Geschiedenis

Op 15 september 1874 werd Fanfare Somerens Lust opgericht. De naam Somerens Lust is bedacht door Jan Buskens. Er volgden 117 hele mooie jaren als fanfare, musicerend op hoogstaand niveau, met vele memorabele gebeurtenissen en concoursen.

Harmonieorkest

Vanaf 1991 onderging de fanfare een transformatie tot harmonie en is er hard gewerkt om het orkest na de grote veranderingen weer op niveau te laten spelen.
Muziekvereniging Somerens Lust werkt met een 4-jarencyclus waardoor ook voor het harmonieorkest diverse evenementen terugkeren. Een aantal hoogtepunten uit deze cyclus zijn Rabo Music Unlimited en de concertreizen. 

impression image impression image

Inmiddels zijn we naar verschillende mooie bestemmingen geweest; Barcelona, Valencia, Praag, Verona en als laatste naar Salzburg. Tijdens deze reizen hebben we veel mooie optredens mogen geven en mooie momenten als orkest beleefd.

impression image impression image

Ook het concours is een onderdeel uit deze 4-jarencyclus waarbij de harmonie beoordeeld wordt om zijn muzikale prestaties. Tijdens het concours in 2014 is het orkest gepromoveerd naar de eerste divisie.
Naast bovengenoemde evenementen, die de rode draad vormen in de 4-jarencyclus, zijn er natuurlijk tal van (plaatselijke) festiviteiten waar de harmonie acte de presence geeft.     

03

Dirigent

conductor

Jacco Nefs

Sinds oktober 2017 is Jacco Nefs dirigent van harmonieorkest Somerens Lust.
Jacco Nefs is oorspronkelijk afgestudeerd als klarinettist, maar heeft uiteindelijk gekozen voor het dirigeren. Naast dirigent bij ons orkest dirigeert hij nog een tweetal andere orkesten; de Amsterdamse Tram Harmonie en Orkest Orventus.
Naast zijn activiteiten als dirigent is hij veelvuldig actief als bewerker en arrangeur in een breed scala van muziekstijlen.

04

Repetitie

Het Harmonieorkest van Somerens Lust repeteert elke donderdagavond:

De Ruchte, 
Laan ten Roode 71, Someren,
van 20.00 uur tot 22.15 uur.

Deze repetities zijn vrij toegankelijk, kom gerust eens luisteren!

Sponsors

Zonder sponsors zou onze vereniging niet voort kunnen bestaan. Vandaar dat wij grote waardering voor ze hebben. Somerens Lust bedankt haar sponsors. Daarom hieronder een aantal van onze sponsors.

Ontdek onzesponsoren