Dirigent Sjoerd Ceelen

 

 

Alhoewel ik tijdens de laatste concoursdeelname van de slagwerkgroep al heb mogen meespelen als invaller, ben ik voor de meeste van jullie een nieuw gezicht. Daarom wil ik me graag even voorstellen..

Ik ben Sjoerd Ceelen, vanaf november trots dirigent van Slagwerkgroep Somerens Lust. In 1987 ben ik geboren in Weert, waar ik nog steeds woon. Via de verenigingen Schutterij St. Job Leuken-Weert en Kerkelijke Harmonie St. Joseph Weert 1880 ging ik slagwerklessen volgen bij Jacques en Ramon Lormans. Hiernaast kreeg ik les bij de muziekschool van Weert (inmiddels RICK) van Rob Janssen en Frank Rademakers. Na de vooropleidingen goed doorlopen te hebben startte ik in 2004 aan de Bachelor-opleiding ‘Klassiek Slagwerk’ aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar ik les kreeg van Arnold Marinissen, Peter de Vries, Marcel Andriessen en Frans van Grinsven. In 2009 behaalde ik mijn diploma en vervolgde met een ‘Master of Music’-opleiding bij Arnold Marinissen. Deze werd in 2011 met succes afgerond.

Tijdens en na mijn studie werkte ik bij diverse verenigingen en muziekscholen in Limburg en Brabant. Momenteel geef ik les voor het Kunstkwartier in Helmond, Muziekschool Aalst-Waalre en Myouthic. Als dirigent ben ik verbonden aan Slagwerkgroep Weert-Zuid, Slagwerkgroep Concordia Einighausen, Percussiegroep Zinvol Geweld Neer en sinds kort dus van de Slagwerkgroep Somerens Lust.

Naast mijn werkzaamheden als docent en dirigent ben ik nog volop actief als slagwerker bij diverse orkesten en ensembles. Als vast lid doe ik dit bij Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 Weert, Percussion Ensemble Weert en Percussive Interlude.
Als invaller speel ik regelmatig bij o.a. Holland Symfonia, Het Nederlands Symfonieorkest, Philharmonie Zuidnederland, diverse orkesten van de Koninklijke Landmacht en het Johann Strauss Orkest van André Rieu.

Veel muzikale groeten,
Sjoerd Ceelen

 

 

 

 

 

 

 

De slagwerkgroep van Muziekvereniging Somerens lust heeft de laatste 5 jaar prima prestaties geleverd. Er is hard toegewerkt naar het concours in december 2009. In de 2e divisie, sectie A, behaalden ze maar liefst 90,08 punten, wat promotie naar de 1e divisie (oude inschaling) en lof der jury betekende. Dit resultaat was een teken dat ze de juiste weg hadden ingeslagen.

In december 2011 ging de slagwerkgroep naar het bondsconcours en scoorde maar liefst 93,5 punten. Opnieuw was er een eerste prijs met lof der jury en promotie naar de hoogste divisie.. Een uitnodiging voor het Nederlands Kampioenschap was een kroon op het werk. Zaterdag 11 februari 2012 is de slagwerkgroep van Muziekvereniging Somerens Lust Nederlands Kampioen slagwerk geworden in de eerste divisie met 91,34 punten.

Het behalen van het Nederlands Kampioenschap is een bekroning van het groeiproces dat de groep heeft doorgemaakt.