Showgroep Somerens Lust

Na veertig geweldige jaren met vele optredens en dansen hebben we op zondag 11 januari afscheid genomen van onze Showgroep (voorheen de majorettes) .Nog één keer schitterden de meiden voor het laatste op het podium  in De Ruchte tijdens ons Nieuwjaarsconcert.

 

In 1974, tijdens het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Somerens Lust is deze groep opgericht, destijds onder de naam Majorettenkorps. Het Majorettenkorps heeft meerdere successen tijdens concoursen en landskampioenschappen behaald en ook een aantal buitenlandse reizen gemaakt.

 

In 2010 is de naam veranderd in Showgroep Somerens Lust omdat de danseressen niet alleen meer majorettedansen uitvoerden maar ook andere dansen ten tonele brachten.

 

Ook de meiden van de Showgroep hebben memorabele successen behaald. Prachtige prestaties tijdens de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen in november en december 2013 en op 15 februari 2014 hebben ze deel genomen aan de Champions Trophy in Waalwijk. Daarnaast waren ze altijd van de partij tijdens onze buitenoptredens en andere activiteiten van de vereniging.

 

Maar helaas werd de aanwas van de showgroep minder en hebben we moeten besluiten de groep op te heffen.

 

Tijdens het drukbezochte nieuwjaarsconcert stond de showgroep nog één keer extra in de aandacht tijdens hun allerlaatste optreden. Onder een daverend applaus kwamen de meiden op en lieten ze nog éénmaal zien wat ze kunnen met een baton en de poms.

 

 

Nogmaals een grote dank aan eenieder die in welke mate dan ook een bijdrage heeft geleverd aan 40 jaar lang Majoretten/Showgroep bij Muziekvereniging Somerens Lust.