Jeugdslagwerkgroep

Binnen de vereniging bestaan naast de slagwerkgroep ook twee slagwerkensembles.

In het eerste slagwerkensemble spelen kinderen met een A-diploma.
Zij spelen samen om beter spel te ontwikkelen en gebruik te maken van meerdere instrumenten. Deze staat onder leiding van Jeroen Van Den Eerenbeemt.

In het tweede ensemble spelen slagwerkers die een jaar les hebben totdat zij hun A-diploma behalen. Het belangrijkste doel van dit ensemble is het leren samenspelen op de trommel.

Nadat slagwerkers hun B-diploma op zak hebben, mogen zij in de slagwerkgroep spelen. Door middel van de ensembles worden de jonge slagwerkers volgens een goed traject klaargestoomd voor de slagwerkgroep 

 

Het was 20 augustus 2012, de eerste repetitie van de jeugdslagwerkgroep van Somerens Lust onder leiding van Jeroen van den Eerenbeemt. De eerste repetitie werd gestart met een klein overleg. Hierin werd besproken wat de groep en de dirigent voor ogen hadden tijdens het nieuwe ‘seizoen’. Door middel van kleine profielschets zoals Louis van Gaal het zou noemen had ik al een beeld van hoe de groep er uit zag. Echter waren er 2 vakken nog niet ingevuld. Deze hadden de titel: ‘wat wil ik graag leren’ en ‘wat wil ik graag spelen’. De kop was er af en we konden beginnen aan hopelijk een hele leuke samenwerking en daar kwam ik al snel achter…. 2 weken later was de eerste ‘informele bijeenkomst’ tijdens de bbq van de Jeugd slagwerkgroep en het jeugdorkest. Ook hier werd weer veel geleerd en bleek dat ik ‘de jeugd’ niet alleen moest bijspijkeren op het muzikale vlak. Maar wat ging hier aan vooraf?

jeroen

Jeroen(tje) was 8 jaar oud en werd besmet met het slagwerkvirus door Guido Pouwels. Na enkele jaren les van Johan van Otterdijk was ik rijp voor de muziekschool. Hier kreeg ik les van mijn huidige dirigent in Someren-Heide, Ronald Gerards. Een jaar later werd dit verbroken en kwam ik via een omweg terecht bij Frank Rademakers. Vervolgens kwam ik bij het slagwerkensemble terecht in Weert waar ik ook les kreeg en uiteindelijk de marimba mijn grootste passie bleek. Wanneer we hier klaar waren ging ik samen met ‘oom Frank’ naar de repetitie in de Hei en zodoende stond mijn woensdag in het teken van les, ensemble, op naar de repetitie van de Hei en vervolgens de bar. Ik had erg veel plezier in het muziek maken, zowel als solist, duo of in een groep. In 2009 ben ik begonnen bij het gilde St. Joris - St. Barbara in Maarheeze en kom daar nog steeds elke week. Dit was dan ook de eerste groep waar ik ‘voor kwam te staan’.
Frank Rademakers, Ronald Gerards en Ad Triepels waren bezig met het ontwikkelen van een instructeurscursus. Hier had ik wel oren naar en een half jaar later startte ik met deze cursus. We begonnen met een onderdeel genaamd theorie dat vervolgd zou worden door instrumentenkennis en vervolgens het dirigeren.

Maar ik heb nog meer ‘hobby’s’ dan trommelen en dirigentje spelen! Zo ben ik elke zondag (fysiek) aanwezig op het voetbalveld om het 14e te ondersteunen en volg ik de studie Marketing & Communicatie. Deze zal ik in januari en afronden waarna ik Commerciële economie ga studeren. Ook sla ik nog graag mijn vader om zijn oren op de tennisbaan en ben ik elk weekend weer present in een of andere uitgaanstent!

Met muzikale groeten,
Jeroen van den Eerenbeemt