Reuniejaarsconcert, een groot succes!

Voor de Reünisten begon de dag al om 10 uur. Na een koffie en wat geklets zijn ze aan het repeteren gegaan om zo 's middags in topvorm te zijn. Tijdens het middaguur werden ze verrast met een brood kroket om de honger naar muziek wat te stillen. Na het eten werd nog een kleine generale repetitie gehouden voordat het Reüniejaarsconcert van start ging.

 

De jeugdslagwerkgroep startte het concert voor de bomvolle zaal. Hierin brachten ze onder andere de bekende klanken van Dance De Macabre van de Efteling en Pirates of the Caribbean ten gehore. Verder legde dirigent Jeroen van den Eerenbeemt nog uit dat ze een bijzonder project gedaan hadden binnen de jeugdslagwerkgroep. Zo hebben ze het nummer Wonderwall gespeeld zonder dat de leden daarvoor een partij gekregen hadden. Het was aan de spelers zelf om uit te zoeken wat ze moesten spelen en hoe hun partij paste binnen deze muziek.

Na de jeugdslagwerkgroep begonnen het programma van de reünie onder leiding van Sjoerd Ceelen. De reünie begonnen met een aantal van de bekendste marsen die de slagwerkgroep gespeeld hebben: 'Margos in jumping five', 'Naar de top' en 'Downvalley'. Tussen de nummers vertelde Johan Smits het een en andere aan achtergrondinformatie over de nummers en herinneren die erbij gepaard gingen. Naast het ophalen van de herinneren werden de wat oudere leden ook geintroduceerd met de hedendaagse muziekstukken van de slagwerkgroep. In het eerste nummer hiervan, 'Back to Bozzio', was de hoofdrol weggelegd voor Multi percussie, zoals bongo's en tomtoms. Het laatste nummer van de reünie was 'The Eve of War', dit was een van de eerste nummers die de slagwerkgroep heeft gespeeld met mallets, zoals marimba's en klokkenspel.

Het laatste gedeelte van het concert bestond uit de grote slagwerkgroep. Zij startte met 'Spiraling Light', een nummer dat gaat over een mysterieuze lichtstraal in Noorwegen. Hierna namen ze de luisteraars mee naar Ierland met het nummer 'Irish Impressions'. Hierin werden verschillende Ierse en keltische volksmuziek ten gehore gebracht die zowel vurige karakters als een mysterieus karakters bevatten. In dit nummer hadden sommige slagwerkers speciale plankjes om het tapdans idee na te bootsen. Het concert sloot af met het nummer 'Spy Songs'. Een collectie van de bekendste spionenfilmmuziek van de afgelopen jaren waaronder 'Mission impossible' en 'James Bond'.

Na een succesvol concert werd er nog het nodige na geborreld en herinneren opgehaald met zowel de reünisten, de slagwerkgroep en de bezoekers van het concert.

Bedankt reünisten voor een memorabel concert en wellicht tot een volgend optreden!

Bekijk de foto's van Aloys