Een geslaagde Jeugdmuziekdag

Zondag 9 april, de Jeugdmuziekdag vanuit De Kleine Kring, deze keer in Someren. De zon schijnt al volop op het terras bij de Ruchte. De parasols worden opgezet want iedereen wil toch even deze warme lentezon meepakken. Daarna zoeken de muzikanten en bezoekers van de Jeugdmuziekdag de verkoeling op, om te genieten van de optredens van 7 jeugdorkesten.

 

 

Vertegenwoordigd zijn Someren, Someren-Heide, Someren-Eind, Maarheeze, Sterksel, Leende en Lierop. De organisatie was in handen van Muziekvereniging Somerens Lust.

 

De dag is ingedeeld in twee delen waarbij elk orkest op geheel eigen wijze hun muzikale kwaliteiten aan de supporters in de zaal maar ook aan een speciale jeugdjury gaan tonen. De jeugdjury bestaat uit jonge muzikanten uit de orkesten aangevuld met een volwassen jurylid om hen te begeleiden bij het invullen van de juryrapporten

 

De optredens zijn verrassend en divers en dus heel afwisselend voor het publiek. Alle muziekgenres komen wel langs. De jeugdleden van de orkesten introduceren hun nummers zelf op geheel eigen wijze. Het gaat van Pavane naar Disneynummers, van de Can Can naar Star Wars, Pop en Disco, te veel om alles te noemen. Alle orkesten trakteren het publiek op een mooi programma. Er wordt gezongen over hobby's waarvan muziek er een is en er wordt gedanst. Naast de muziekinstrumenten is in een van de nummers het lichaam een soort slagwerkinstrument waardoor met discipline en onder aanvoering van de dirigente een ritmisch nummer ten gehore wordt gebracht.

 

Elk dagdeel werd afgesloten met een gezamenlijk nummer. Onder leiding van Paul van de Veerdonk, dirigent van het Jeugdorkest Somerens Lust, spelen de orkesten samen het nummer The Lion King. Mooi om dit samenspel van de jeugd te mogen zien en horen.

 

En natuurlijk spannend wie er dan gewonnen heeft. De ochtend wint Someren-Heide de prijs en 's middags Leende. Met een bokaal vol paaseieren en een mooi juryrapport wordt deze eer in ontvangst genomen. Maar eigenlijk verdient elk jeugdorkest een prijs. Want het is gaaf om de jeugd te zien genieten van muziek maken. Want de jeugd heeft de toekomst en deze muziek verdient het om door jong en oud te worden gespeeld.