Groot Someren Concert

Zaterdagavond 25 maart. In de sportzaal van De Postel zitten vier orkesten klaar om het publiek te laten genieten van een avond vol muziek. Het is weer tijd voor het Groot Someren Concert dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd door fanfare St. Jozef uit Someren-Heide o.l.v. Karin van Dijk, muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind o.l.v. Lou Fijten, fanfare St. Willibrordus uit Lierop o.l.v. Henk Mertens en muziekvereniging Somerens Lust uit Someren o.l.v. Geert Mooren. Fanfare St. Jozef trapt het concert af met de mooie Portugese mars ′O Vintinho′ van Siegfried Rundel. Verder brengen ze nog een prachtig stuk met een hoornsolo ten gehore, genaamd ′Air Poetique for Horn and Band′ van Ted Huggens. De hoornsolo wordt uitgevoerd door Gert Meeuws.
Als tweede orkest speelt muziekverenging Juliana. Zij spelen o.a. het indrukwekkende muziekstuk ′The Legend of Maracaibo′ van Jose Alberto Pino. Een groots en meeslepend werk dat gaat over de zeeslag bij Vigo (Spanje) meer dan 310 jaar geleden.
Vervolgens treedt fanfare St. Willibrodrus op, zij spelen het sfeervolle ′Centuria′ van James Swearingen en het indrukwekkende stuk ′Condacum′ van Jan van der Roost. Als laatste voor de pauze speelt harmonie Somerens Lust. Zij spelen o.a. ′Highlights Harry Potter′ in een arrangement van Robert. W. Smith, een mooi stuk met de bekende muziek uit de Harry Potter films. Ze sluiten de eerste helft af met een Spaanse pasodoble genaamd ′Paco Campillo′ van Jose Salvador Gonzalez Moreno. In de pauze is het een drukte aan de bar in de Postel. Iedereen wordt voorzien van een drankje en er wordt uitgebreid nagepraat over het eerste deel van het concert. De bezoekers zijn enthousiast en zien uit naar deel twee van dit unieke concert.
Na de pauze laten de vier verenigingen nogmaals allemaal van zich horen. Het programma in de tweede helft is wat luchtiger met meer pop- en filmmuziek. Zo laat fanfare St. Jozef een vertolking van het bekende stuk ′Skyfall′ van Adele horen en een compilatie van muziek van Eric Clapton. Muziekvereniging Juliana speelt o.a. het stuk ′Songs of the Wizz′ met de mooiste liedjes uit de film ′The Wizz′ en het luchtige muziekstuk ′Bugler′s Holiday′ van Leroy Anderson. Fanfare St. Willibrordus speelt muziek van James Brown, Michael Jackson en Stevie Wonder. Als laatste speelt harmonie Somerens Lust met het stuk ′Hummel gets the Rockets′ uit de film ′The Rock′ en tegenwoordig vooral bekend van ′Expeditie Robinson′ en vervolgens het stuk ′Puszta′ van Jan van der Roost. De vier verenigingen sluiten gezamenlijk de avond af met een nummer dat elke Summerse mens kent; Van Summere en nie Bang, in een arrangement van dirigent Lou Fijten.
Na het concert is er nog een after party in de kantine van Sporthal de Postel waar DJ Siard zorgt voor de sfeervolle muzikale omlijsting.
Het Groot Someren Concert was weer een succes met veel mooie, leuke en sfeervolle muziek. Het laat zien hoeveel muzikaal talent we nog in Someren hebben. Het volgende Groot Someren Concert van Harmonieën en Fanfares zal pas weer over 4 jaar plaatsvinden, maar op 24 maart 2018 wordt het Groot Someren Slagwerk Concert georganiseerd. We hopen u dan natuurlijk allemaal weer te zien!