Brel & Brass

Brel & Brass is een project van zangeres Micheline van Hautem rond de prachtige muziek van grootheid Jacques Brel. De Vlaamse zangeres staat bekend als een van de beste Brel-vertolkers. Dit heeft zij mede te danken aan het verschijnen van haar album 'Songs of Jacques Brel' uit 2002. Als geen ander weet zij de muziek van chansonnier Jacques Brel op smaakvolle wijze in de schijnwerpers te zetten. In 'Brel &Brass' gaat zij de samenwerking aan met het harmonieorkest van Muziekvereniging Somerens Lust. Bastrombonist Jos Jansen, een veelgevraagd solist, zal hen muzikaal bijstaan.

Voor de pauze is het muzikale woord aan het harmonieorkest met een instrumentaal programma, waaronder de Brel-prelude. In het tweede gedeelte van de avond brengt zangeres van Hautem, samen met het orkest, de mooiste maar niet per se de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore.

Dit unieke theaterconcert is op donderdag 18 mei om 20.30 uur in de Ruchte. Tickets a15 euro (incl pauzedrankje en garderobe) zijn te verkrijgen via deruchte.nl