Zonnig buitenconcert van de slagwerkgroepen

Maandag 18 juli hebben de slagwerkgroepen van onze muziekvereniging een buitenconcert gegeven. Naast dat het terras van Centraal gevuld was om te luisteren naar onze slagwerkgroepen, zaten er ook nog verschillende mensen te luisteren bij Het Wapen en de Hartentroef. En ook mensen die langs liepen, zijn even gestopt om te luisteren naar de mooie melodieën die er geproduceerd werden.

 

De jeugdslagwerkgroep mocht die avond het concert beginnen. Zij lieten een selectie horen van de nummers, die ze tijdens ‘Four the Music’ gespeeld hebben. Voor de trouwe fans was het dan ook geen verrassing toen er een keuken naar voren werd getrokken. Ook de ballonen act was weer aanwezig. Hiermee liet onze jeugd zien, dat je ook zonder slagwerkinstrumenten muziek kunt maken.
 
Na een kort intermezzo was het tijd voor de grote slagwerkgroep. Zij opende het concert met een samba om zo het concert naar Braziliaanse sferen te tillen. Vervolgens lieten ze het publiek genieten van zowel bekende nummers als ‘Done with it’ van Kensington en ‘Toccata Fantasy’ van Bach tot voltallige slagwerkstukken. In een van deze slagwerkstukken was er een solo weggelegd, waarin Jacob van Eijk nogmaals heeft laten horen, dat hij zijn D-diploma dubbel en dik verdiend heeft.