Four The Music

Op zondagmiddag 17 juli is het eindelijk zover; het concert ‘Four the Music’ uitgevoerd door het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep van Muziekvereniging Somerens Lust. Aangevuld door een combo en vele solisten.

 
Het concert begint prachtig met een medley uit de film ‘Frozen’, uitgevoerd door het opleidingsorkest. Op de achtergrond zijn op een groot scherm scènes uit de film te zien. Vervolgens wordt door Diede van den Heuvel en Saskia van den Heuvel het nummer ‘Let it go’ gezongen, tevens uit de film ‘Frozen’. Na deze geweldige start speelt de jeugdslagwerkgroep het nummer ‘Ringing the Bells’.
 
Het concert kenmerkt zich door veel afwisseling en verrassende optredens die met veel enthousiasme en tempo worden uitgevoerd. Zo wordt door Thijs Hurkmans het swingende nummer ‘Sexy als ik dans’ gezongen, maar worden er ook nummers uit de film ‘Tarzan’ , ‘The Godfather’ en een medley van ‘Kinderen voor Kinderen’ gespeeld. Op de achtergrond worden steeds mooie beelden getoond op een groot scherm. Zara Lemmens en Iris van der Weerden ondersteunen een groot aantal nummers met hun prachtige dansen.
 
Opvallend in het gedeelte voor de pauze is het nummer ‘Ballon Party’ waarbij drie slagwerkers het nummer op ballonnen uitvoeren. Erg leuk en vernieuwend. Verder wordt nog het sfeervolle nummer ‘Little Lion Man’ van Mumford and Suns gezongen door Thijs Hurkmans en speelt het opleidingsorkest het nummer ‘Coldplay On Stage’. Het eerste gedeelte voor de pauze wordt afgesloten met het nummer ‘Umbrella’ door de jeugdslagwerkgroep en gezongen door Thijs Hurkmans en Siard van den Heuvel in een stoere outfit met microfoons in stijl.
 
Na de pauze staat het mannenkoor ‘De Nachtegaal’ klaar op het podium om samen met de jeugdslagwerkgroep het indrukwekkende nummer ‘Dragonborn’ uit te voeren. Een mooie samenwerking, die iedereen in december tijdens het Kerstconcert in de Lambertuskerk nogmaals mee kan maken.
 
Nadat het podium even is omgebouwd, speelt het opleidingsorkest het nummer ‘What a feeling’, gezongen door Isabel Paauwe. Tijdens het nummer wordt er prachtig gedanst door Zara Lemmens en Iris van der Weerden.
 
Ook tijdens dit tweede gedeelte van de show komt de jeugdslagwerkgroep met een grappig en vernieuwend optreden. Gebruik makend van slechts een keukenblok en allerlei kookspullen weten ze een mooi nummer neer te zetten. Van potten en pannen tot rijst, sla en de keukendeurtjes, de slagwerkers weten overal muziek mee te maken.
 
Ook nu wordt de show gekenmerkt door de vele verschillende muziekstijlen. Willem van Deursen zingt het rocknummer ‘Killing in the Name Of’ ondersteund door het opleidingsorkest, waarbij ze een totaal andere kant van het orkest laten zien. Vervolgens wordt het funky nummer ‘Uptown Funk’ gezongen door Saskia van den Heuvel met in de backing Thijs Hurkmans. Siard van den Heuvel zingt ‘Rood’ van Marco Borsato en vervolgens wordt door Douwe Eijsbouts het nummer ‘Radio active’ van Imagine Dragons gezongen.
 
Het concert wordt spectaculair afgesloten met het laatste nummer ‘Unconditionally’ van Katy Perry. Alle geledingen samen met zang van Diede, Isabel en Saskia en 4 slagwerkers vooraan op het podium met aangelichte trommels met rijst die de lucht in gaat, weten er een indrukwekkende show van maken. Na een staande ovatie van het publiek en nadat de juiste personen zijn bedankt, wordt als toegift het nummer ‘This is what it feels like’ nog gespeeld. Iedereen op het podium en in de zaal gaat helemaal los, de grote ballonnen en slingers schieten door de zaal en dan is de show echt afgelopen.
 
Het was een prachtige show die met veel enthousiasme is voorbereid en uitgevoerd door de jeugd van Muziekvereniging Somerens Lust en waar iedereen trots op mag zijn. Weer veel nieuw talent heeft de kans gekregen om te tonen wat ze kunnen en dat hebben ze geweldig gedaan.