Openbaar D-examen Jacob van Eijk

Maandag 13 juni gaat onze veelvoudig Nederlands Kampioen Jacob van Eijk op voor zijn openbare D-examen. Jullie zijn van harte uitgenodigd om dit examen bij te wonen. Het begint om 19.30 uur in De Ruchte te Someren.

 

Jacob speelt mee met onze Slagwerkgroep. Daarnaast speelt hij regelmatig mee met het Harmonieorkest.  Inmiddels is hij ook op TV te zien geweest, waar hij marimba speelde in o.a. Het Kinderprinsengrachtconcert, De Zandtovenaar en De Tiende van Tijl.

 

Tijdens het D-examen bespeelt Jacob niet alleen de marimba, maar laat hij zien, dat hij een allround slagwerker is. Het examen wordt beoordeeld door een examencommissie van muziekschool RICK. Tijdens  een van de nummers, wordt hij begeleidt door de Slagwerkgroep. In dit nummer laat hij horen, dat hij onder andere het onderdeel Multi-percussie beheerst. Zoals de naam al aangeeft, speelt hij dan meerdere percussie-instrumenten tegelijk.

 

Tijdens het juryberaad zal de Slagwerkgroep nog enkele andere werken ten gehore brengen. Zo wordt het publiek nog even vermaakt, voordat de jury de uitslag presenteert.

 

 

We wensen Jacob alvast veel succes met zijn examen en nodigen u nogmaals uit voor maandag 13 juni.