Dauwtrappen 2016

Een hele mooie opkomst waardoor we met een lange stoet de straten in Someren kunnen laten ontwaken met tromgeroffel en blaasmuziek. Maar er zijn nog veel gordijnen en rolluiken dicht als we het Waterdael indraaien. Af en toe zie je voorzichtig iemand door een kiertje kijken maar de meeste bewoners liggen nog te slapen.

 
Na een uur wandelen kunnen we even heerlijk uitrusten bij één van onze sponsoren. Paul Sonnemans heeft speciaal zijn Slaapfabriek geopend en koffie/thee/jus d’orange staan klaar met een lekker plakje cake. Iedereen kan de mooie winkel bekijken maar we moeten oppassen dat we niet in slaap vallen op die heerlijke bedden. Na een dankwoord van onze president Marij aan Paul en Vriendenclub is het tijd om verder te gaan. Een heel licht zonnetje probeert tussen de wolken door te komen als we richting de kerk gaan. Speciaal voor onze oudere fans maken we nog een rondje bij Sonnehove.
 
Voorzitter Johan Smits van de Vriendenclub heeft zoals gewoonlijk de gebedsdienst weer geregeld en pater Xavier heeft speciaal voor ons zo vroeg de kerkdeuren geopend.
 
De gebedsdienst op deze dag van de arbeid, de eerste dag van de meimaand Mariamaand, met het thema “in geloof op weg”. Voor onze president Marij de eerste keer, dat zij namens de vereniging het welkomstwoord in de kerk doet en natuurlijk is daar een grondige voorbereiding aan vooraf gegaan. Ze sluit af met een mooi gedicht.
 
Morgenstond
 
Bij het eerste ochtend gloren,
verdwijnt het duister van de nacht,
een nieuwe dag wordt weer geboren,
in alle luister en alle pracht.
 
De hemel vertoont zijn mooiste kleuren,
vogels zingen hun vreugdelied
de bloemen gaan weer aan het geuren,
en aan het water wuift het riet.
 
Alles gaat nu aan het ontwaken,
dauwdruppels glinsteren in het licht,
de zon begint me aan te raken,
verwarmt in vroegte mijn gezicht.
 
Dan voel ik leven in me stromen,
en word gevuld met energie,
voorbij zijn nachtelijke dromen
mijn dag begint in harmonie
 
 
Na deze dienst is het tijd om terug te gaan naar Hotel Centraal. Koffie, thee en broodjes. De Vriendenclub heeft het weer prima geregeld met hulp van een aantal leden.
 
We kletsen allemaal nog even gezellig na en dan is het alweer voorbij en gaat ieder zijns weegs om nog te genieten van deze lange zondag.