Studieweekend 18 - 19 - 20 Maart 2016

 Iedereen krijgt een speelkaart, de rode kaarten vormen een team dat tegen de zwarte kaarten moet spelen. Voor elk team is een mand verstopt in het bos, waar je alle kaarten in moet zien te krijgen. Maar er lopen ook 4 mensen met een zaklamp in het bos, en als ze op je schijnen, moet je je kaart bij hen inleveren en een nieuwe kaart bij Karin halen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten in de mand van je team te krijgen. Omdat het donker is, is het best spannend, zeker als Pascal zo grappig is om me te laten schrikken door te doen alsof er een spin op mijn hoofd zit.

 
Terug bij de Klepper gaan we nog een spel doen: 30 seconds. Er zijn 4 teams. Een persoon van elk team moet 5 woorden in een halve minuut omschrijven zonder het woord zelf te zeggen. De rest van het team moet de woorden raden. De rest van de avond hebben we gezellig zitten kletsen en muziek geluisterd. Om half 1 moest iedereen die jonger is dan 16 naar bed. Joost, Stan, Tim en Tijn houden ons nog een tijdje wakker met hun grappen, maar om kwart voor 2 slaapt iedereen.
 
 
Zaterdag is er eerst een gezellig ontbijt met zijn allen. Daarna gaan we flink repeteren. Omdat Paul is verdwaald beginnen we wel wat later dan gepland. Na de repetitie lust iedereen wel een broodje knakworst. Na nog een uurtje repetitie is het weer tijd voor een spel: het enveloppen spel. Er liggen honderd enveloppen in en rond de Klepper. Ieder team gooit met een dobbelsteen om te bepalen welke envelop je moet gaan zoeken. Wie het eerste de 100ste envelop vindt en de vraag erin goed beantwoordt heeft gewonnen. Het Ruiten team wint het spel. Daarna gaat iedereen even lekker chillen.
 
 
We eten friet en kijken daarna de Grote Pepernotenshow. Tijdens de voorstelling mogen we allemaal een eigen ijsje maken met een soft-ijsmachine. De mijne mislukt, maar is daardoor wel lekker groot…. We sluiten de dag af met een quiz. We beginnen met baby foto’s van elkaar te raden. Hilarisch om te zien hoe iedereen er vroeger uitzag. Daarna volgen nog 10 opdrachten, bijvoorbeeld de zin van een liedje afmaken. Soms komen er niet bestaande, maar wel grappige liedjes uit. Ook moeten we beroemde mensen raden aan de hand van hun ogen. Bas herkent “Alfred” Einstein, maar dat wordt natuurlijk fout geteld. Ook vandaag slapen we pas laat.
 
 
Op zondag komt Karin ons wakker maken om kwart voor 9. Dat valt even tegen…. Om half 10 moeten we op de fiets terug naar Someren. Maar eerst nog even samen eten en alle spullen opruimen. Iedereen is erg moe als we bij de Ruchte aankomen. Bij de Ruchte ruikt het in de zaal nog naar bier van de avond ervoor en plakt de vloer helemaal. We sluiten het super gezellige weekend af met een repetitie voor Four the Music.
 
 
Het weekend was super leuk en gezellig, bedankt!!
 
 
Nina Joosten