Nieuwjaarsconcert 2016

Het publiek wordt hartelijk ontvangen door een aantal dames van onze vereniging. Zij bieden, in samenwerking met de Ruchte, de gasten een drankje aan. Presidente Marij Haerkens-de Lau begroet de bezoekers met een persoonlijke woordje en een toast. Na de officiële, korte opening van het Nieuwjaarsconcert zondagmiddag 10 januari, opent de jeugdslagwerkgroep de muzikale middag die een vernieuwde opzet heeft. Na 'Tarzan' komen enkele muzikanten en het gehele mannenkoor (en dat zijn er nogal wat) ten tonele. Het mannenkoor vormt het 'koor der barbaren' bij de prachtige vertolking van 'Dragon Born'. Na 'Umbrella' verruilen de allerjongsten hun plaats aan de meer ervaren slagwerkers en zo staat er de slagwerkgroep. Zij brengen o.a. de spectaculaire showmars 'A blue cadance' en 'Sorry' samen met trompettist Lukas van den Heuvel. Vijf slagwerkers symboliseren met 'Drums' één drumstel.

 
 
Vanuit het bestuur is er een dankwoord en een bloemetje voor Gerard Lomans en Johan Smits. Zij hebben gedurende lange tijd van en voor de slagwerkgroep ondersteuning geboden aan het bestuur.
 
 
Na de pauze laten vier leerlingen uit het tijgerorkest hun muzikale kunnen zien en horen. Het opleidingsorkest zet vervolgens een fraai stukje muziek neer met o.a. The Godfather en een medley van Kinderen voor Kinderen met zang van Diede van den Heuvel. De jeugd wordt omringd door de muzikanten van het harmonieorkest. Na 'Auf der Jagd', 'The Stars and Stripes Forever' en 'La Layenda des Beso' mag de jeugd zich ook muzikaal mengen. Gezamenlijk zorgen de muzikanten voor de afsluiting van de middag met de 'Radetzky-mars' vooraf gegaan door de woorden: “Muziekvereniging Somerens Lust wenst u állen een … Gelukkig Nieuwjaar!”