De Grote Pepernotenshow, GROOTS!

 De Sint was inmiddels een week in het land met zijn Pieten en wilde graag medewerking verlenen aan dit mooie evenement.

 
Met regie van Theike den Dekker met productieleider Siard van den Heuvel, het pepernotenteam (Leon van de Moosdijk, Lukas van den Heuvel, Jannick Smits, José de Lau en Lieke de Lau) en natuurlijk onze muzikanten van het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep werden twee geweldige shows neergezet.
 
De sfeer was bij binnenkomst in de Ruchte meteen voel- en zichtbaar. Overal lagen cadeautjes en pepernoten. De foyer stroomde vol met ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en natuurlijk de kinderen waarvan velen in hun Pietenoutfit waren gekomen. Een mooi kleurrijk geheel.
 
Voor het raam werden alle kleurrijke tekeningen van jong en oud opgehangen want iedereen wilde wel een cadeautje van de Sint winnen.
 
In het voorprogramma gaf het Tijgerorkest in de foyer al een aantal nummers ten gehore om iedereen in de stemming te brengen. Leuk om deze enthousiaste groep te zien en horen spelen, dat belooft wat voor de toekomst.
 
En toen gingen de deuren open en konden alle kinderen hun schoen of laarsje in een grote mand stoppen. Wat zou daar dan mee gebeuren? Dat was nog even afwachten.
 
Het podium zag er prachtig uit met al die cadeautjes. En de geweldige Sinterklaasstoel stond ook al klaar. De muzikanten van het opleidingsorkest en de jeugdslagwerkgroep zagen er kleurrijk uit met hun pietenkragen. En de dirigenten Paul van de Veerdonk en Jeroen van den Eerenbeemt hadden speciaal voor deze show een gele pepernotenstropdas om.
 
Geluid, licht en beeld was allemaal perfect geregeld door Thijs Verdonschot en Mischa Seijkens.
 
De Sinterklaasliedjes werden ingezet door het opleidingsorkest en toen sprong Michiel Malschaert in zijn mooie rode pak en ook een gele pepernotenstropdas. het podium op. Hij mocht de presentator zijn van deze middag. Terwijl de jeugdslagwerkgroep Umbrella speelde probeerde Michiel toch ook de schoen van dirigent Jeroen en Paul te bemachtigen en die in de mand te leggen.
 
Alle kinderen keken vol spanning wat er nu weer stond te gebeuren. Americo kwam binnen met twee Pieten die helemaal in paniek waren. Michiel probeerde ze te bedaren en hortend en stotend kwam het hoge woord eruit. Sinterklaas was er niet. Hoe kan dat nou? Michiel vroeg de kinderen naar een oplossing. “Bellen, skypen” werd er luidkeels geroepen dus met de Ipad probeerde Michiel contact te krijgen met Sinterklaas. Zwarte Piet nam op en begon over zijn zwemdiploma dat hij had gehaald en waar hij zo super trots op was. En toen kwamen we er achter dat ook Sinterklaas in zijn zwempak in de stoel bij het zwembad lag met een heleboel Pieten. Wat was er nou mis gegaan. Had Piet het niet goed doorgegeven? Was Sinterklaas het vergeten? Er moest een plan worden bedacht om Sinterklaas zo snel mogelijk in de Ruchte te krijgen.
 
In de tussentijd speelden het opleidingsorkest en jeugdslagwerk nummers van Frozen en The Lion King en op het scherm werden de filmbeelden getoond en zongen kinderen volop mee.
 
De Pieten haalden in de tussentijd alle schoentjes en laarsjes uit de mand die op het podium werden gezet. Dat werd door alle kinderen goed in de gaten gehouden want een schoen zetten betekent snoepjes, toch?
 
Daarna werd door de Pieten samen met enkele kinderen uit de zaal, als hulppietjes, de stoel van Sinterklaas versierd. Dirigent Paul vond het wel leuk om alle kinderen te laten weten welke instrumenten het opleidingsorkest allemaal heeft. Dus werden ze één voor één getoond. Degene die het leuk zouden vinden om ook muziek te gaan spelen, om later met zo’n mooie show mee te mogen doen, konden na de voorstelling bij de kraam in de foyer terecht. Die was leuk versierd en speciaal ingericht met allerlei muziekinstrumenten en de informatieformulieren.
 
Als laatste kwam Paul Aarts met zijn grote Bastuba naar voren. Hij begon erop te spelen en iedereen in de zaal riep “dat is de stoomboot”. Toch een mooie solo voor onze Paul J.
 
Bij het slagwerknummer Uptown Funk stonden alle kinderen op de stoelen mee te dansen. Michiel had speciaal voor het favoriete snoepje van Sinterklaas een heel mooi lied geschreven, “de Pepernoot”. Met zijn gitaar, heel klein, licht uit, spot aan en de lichtjes van de muzikanten zwierend in het donker…. een prachtig geheel.
 
En toen was er weer verbinding met Sinterklaas. Maar die zat nog steeds bij het zwembad met een inmiddels natte zwembroek want Piet had, ook al mocht hij het niet, toch een bommetje gedaan in het water. Nou, Michiel zou Sinterklaas wel komen zoeken met de auto of motor. Dus was het aan Diede, die met haar danspieten en het opleidingsorkest, met de kinderen voor kinderenmedley, de zaal op z’n kop zette. Iedereen zong uit volle borst mee, van jong tot oud.
 
Sinterklaas werd weer gebeld. We dachten dat hij onderweg zou zijn maar dat was niet zo. De Pieten hadden z’n hele baard met strikjes en speldjes versierd en hij had nog steeds zijn badpak aan. Zou dit nog wel goedkomen?
 
Gelukkig was Peejay er inmiddels wel. Samen met Diede had hij weer een mooi lied gemaakt. Allereerst kregen we allemaal een dansinstructie van Diede en toen ging iedereen los op “Een lied voor Sinterklaas”. En op het scherm zagen we inmiddels Michiel op zijn motor aan komen richting de Rucht met … jawel Sinterklaas achterop.
 
Eindelijk daar was hij dan. En uit alle hoeken kwamen steeds meer Pieten de zaal in. Alle kinderen stonden inmiddels vooraan in de zaal en er werd gedanst en gezongen voor de Sint. De Pieten vulden de schoenen met zakjes snoep. De slingers kwamen naar beneden en het feest was compleet. De sint deelde nog twee cadeautjes uit voor de mooist gekleurde tekeningen en toen konden alle kinderen hun schoentje of laarsje weer ophalen.
 
Wat een prachtige shows. Grootse complimenten aan allen die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Met een pepernotengroet van Sint en al zijn Pieten.