Kiepevel tijdens Jubileumconcert

Terwijl het harmonieorkest alvast wat passages repeteert met de band van Gerard van Maasakkers, is de zanger zelf nog altijd onderweg vanaf zijn woonplaats Gent. Ondanks de onverwachte reistijd van ruim vijf uur komt de van oorsprong Brabander met een glimlach de zaal in en rechtstreeks het podium op. Er worden nog enkele gedeeltes samen met de zanger doorgenomen. Na een hele korte pauze spoeden de muzikanten het podium op. Na het openingswoord, de vuurdoop van onze kersverse presidente Marij Haerkens, gaat het Jubileumconcert van start. Het harmonieorkest laat spaanse klanken van 'La Layenda des Beso' in de volle zaal weerklinken. En met 'Kiepevel', een compilatie van liedjes van van Maasakkers, komt het publiek alvast in de juiste stemming.

 

 

Daarna gaat het harmonieorkest de uitdaging aan met Gerard van Maasakkers die onder een daverend applaus door het publiek wordt ontvangen. Al snel wordt het publiek ondergedompeld in een innemende ambiance. De zanger introduceert elk nummer met een persoonlijke inleiding waardoor je het gevoel krijgt alsof je bij de zanger thuis op de bank zit. Koen Wijnen speelt met bravoure zijn bugel-solo bij het nummer 'Cis Verdonk'. Ook na de pauze bespeelt Koen 'd'n bugel, 't schoonste instrument van allemol' bij het nummer 'Jehan' en is daarmee volgens Gerard van Maasakkers het biologisch wonder als opvolger van van Maasakkers vader, Jehan. Jacob van Eijk is de solist op de vibrafoon bij het ingetogen nummer 'Ik neem je mee'.

 

De sfeer op het podium is de hele avond gemoedelijk en vertrouwd. De liedjes hebben iets puurs en ongecompliceerd.De zachte, licht schurende stem van van Maasakkers met daaroverheen de gloed van koper en hout uit het orkest zorgen voor nog meer kleur. De veelzijdige begeleiding van de eigen band van van Maasakkers zorgt voor de perfecte combinatie. Ook het eigen reportoire van Somerens Lust zorgt voor veelzijdigheid van het programma van het Jubileumconcert ter ere van het 140-jarig bestaan van de Muziekvereniging.

 

Niet gek dus dat er aan het einde van de avond een oorverdovend applaus klinkt en er een staande ovatie is. Het mag duidelijk zijn dat Gerard van Maasakkers 'thuis heurt' in Someren. En dat blijkt al helemaal als het enthousiaste publiek uit volle borst meezingt met het toegift 'Hee goade mee',

 

In het bedankwoord doet onze presidente de Brabantse troubadour een voorstel; "Als je ooit eens een cd wil gaan opnemen met een orkest dan weet je waar je moet zijn." De zanger kaatst de bal onmiddelijk terug. "Als jullie ooit een cd willen opnemen met een artiest dan..." Er is meteen oogcontact met zijn band, de zaal en met de muzikanten van het harmonieorkest. En die zien nog steeds die glimlach en ... zijn stralende pretogen.