Nieuwe President bij Muziekvereniging Somerens Lust

Op 16 september heeft Muziekvereniging Somerens Lust een buitengewone algemene ledenvergadering gehouden bij Hotel Centraal. Tijdens deze bijzondere vergadering waren veel mensen aanwezig. De avond stond in het teken van het nieuwe beleidsplan voor de komende vier jaar en een bijzondere bestuursverkiezing. Want na drie jaar presidentschap is afscheid genomen van Paul van der Weerden als president van de vereniging.


Paul heeft de vereniging sinds 2012 met veel enthousiasme en passie geleidt tot waar de vereniging nu staat. Het zijn op diverse fronten drie dynamische jaren geweest met vele hoogtepunten. En soms zijn er ook strategische besluiten genomen naar de toekomst toe.

Paul is een energieke bestuurder die met zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn markante lach en duidelijke visie voor de toekomst, het muzikale schip verder op koers heeft gebracht.

En die koers wordt voortgezet door de opvolger waar Somerens Lust erg blij mee is. Marij Haerkens-de Lau is die avond unaniem gekozen tot president van de vereniging. De eerste vrouwelijke president die haar voetsporen duidelijk heeft verdiend in het verenigingsleven en de Somerense gemeenschap. Met veel bestuurlijke ervaring en haar persoonlijk enthousiasme gaat zij ervoor.

Een dubbel gevoel op die dag, omdat ’s middags ons erelid Huub de Lau (ome Huub voor Marij) is overleden. Meer dan 70 jaar lid van onze vereniging. Een bijzondere mijlpaal waarvoor hij in augustus 2014 te midden van familie en vrienden is gehuldigd.

Huub, rust in muzikale vrede.

Muziekvereniging Somerens Lust is weer klaar voor de toekomst. En we hebben de komende tijd veel leuke en vernieuwende activiteiten op het programma staan. Het jubileumconcert van het harmonieorkest met Gerard van Maasakkers op 9 oktober, slagwerkevent “First Strike” van onze slagwerkgroep op 23 en 24 oktober, De Grote Pepernotenshow door onze jeugd op 21 november en het Jazz Band Ball van de Jazz Accademy op 11 december.

Wilt u meer weten over deze voorstellingen, lees het op onze website en voor kaartjes kunt u terecht bij De Ruchte www.deruchte.nl.