Zomerconcert 2015

Rondom het speelveld bij de Mussel-Eendracht in Waterdael II was donderdagavond 9 juli genoeg te zien en te horen. De voetballende kinderen kwamen nieuwsgierig dichterbij kijken toen het harmonieorkest de eerste maten van 'Mission Impossible' inzette. Omwonenden en trouwe fans van de muziekverening verzamelden om het grasveld. Sommige voorbijgangers stapten van hun fiets of hielden stil en bleven luisteren. Zij waren getuigen van een gevarieerd programma van muziek en zang tijdens het teruggekeerde Zomerconcert.

 
Isabel Pauwe maakte haar zangdebuut met een prachtige vertolking van het nummer 'Walk along'. Bij het 125-jarig jubileum zong Ernst Daniël Smid het nummer 'Mac Arthur Park' samen met het harmonieorkest. Deze keer was het de beurt aan Paul van der Weerden om dit fraaie nummer samen met het orkest te laten klinken.
 
Eef Slegers werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van onze vereniging. Omdat Eef op de jubilarissenavond verhinderd is, werd hij nu al gehuldigd. De omstanders hoorden dan ook in vogelvlucht enkele mooie anekdotes rondom Eefs lidmaatschap. Er was ook aandacht voor de jeugd. Aan zes jonge muzikanten werd, onder luid applaus, hun welverdiend diploma uitgereikt.
 
Terwijl de avondzon langzaam verdween en het steeds frisser werd, was er een korte vooruitblik naar het programma na de zomervakantie. Dit werd muzikaal ondersteund met 'Kiepevel' voor het jubileumconcert in oktober waarbij Gerard van Maasakkers te gast is. Terwijl de muzikanten hun best bleven doen om de partijen met wasknijpers op de standaarden te houden, was er als afsluiter de 'Nederpotpourri' met fragmenten van veelal bekende Nederlandstalige nummers.