Sponsorenavond bij Van Dongen engineering

 Op dinsdag 9 juni opende Gerhard van Meurs van Van Dongen Engineering de deuren van zijn prachtige nieuwe bedrijf aan de Dorser 1 in Someren. Sponsoren, Sponsorcomité, het bestuur van de vereniging, Stichting Summers Spektakel en Vriendenclub, ze waren in grote getale gekomen. Je hebt namelijk niet elke dag de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij zo’n bedrijf.

 

Bij binnenkomst worden we gevangen door de orde en netheid. Alles is strak en licht ingericht. De lijnen op de vloer merken de diverse werkvlekken waardoor het hele proces met uiterste zorgvuldigheid en structuur kan worden uitgevoerd.

 

Nadat Peter Acda iedereen namens het Sponsorcomité heeft verwelkomd is het woord aan Paul van der Weerden, president van onze vereniging. Vol enthousiasme neemt hij de aanwezigen mee in het wel en wee van onze muziekvereniging en de vele activiteiten en mooie voorstellingen die er op de planning staan. Natuurlijk ontbreekt het dankwoord niet aan onze Sponsoren waar we als vereniging heel blij mee zijn dat zij ons elk jaar weer een warm hart toedragen en ons als vereniging financieel steunen.

 

Gerhard van Meurs neemt vervolgens het woord. Van Dongen engineering is in 1992 gestart met het vervaardigen van meettechniek voor serieproductie. Het is een bekende naam in de automobielindustrie. Ze zijn in een aantal jaar uitgegroeid tot machineproducent met een veel breder werkgebied, waardoor ze ook qua huisvesting uit moesten breiden en zo is dit prachtige pand ontstaan. Alles is tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Zo ook de rondleiding. Gerhard, Niels (ja, onze secretaris en trompettist bij het Harmonieorkest, al jarenlang een trouwe werknemer die een grote bijdrage heeft geleverd in de groei van dit bedrijf), en Leon nemen elk een groep mee en vertellen vol passie welke werkzaamheden er allemaal plaatsvinden. Van kantoor, tot vergadering/presentatiekamer, zelfs op de werkplaats, we mogen het allemaal zien. Hoe wordt iets bedacht, ontworpen, getest, gemaakt en uiteindelijk geleverd. Zelfs diverse apparaten worden ter plekke in werking gezet. Interessante, voor velen, niet alledaagse materie dus worden er veelvuldig vragen gesteld.

 

Aan het einde van de rondleiding staan de hapjes en drankjes op ons te wachten. We praten allemaal nog gezellig na tot in de kleine uurtjes.

 

Gerhard, nogmaals bedankt dat wij aanwezig mochten zijn in jou bedrijf en achter de schermen een kijkje hebben kunnen nemen.