Dauwtrappen 2015

 Er is een mooie opkomst van muzikanten, en ook de jeugd is in grote getalen van de partij. En natuurlijk de fans die jaarlijks de wandelschoenen aan doen om ons te vergezellen tijdens deze tocht.

 

Na een rondje op het Wilhelminaplein, draaien we het Waterdael in waar de meeste gordijnen en rolluiken nog dicht zijn. Vanuit het Waterdael lopen we het industrieterrein op om richting de koffiestop te gaan. Dat is altijd een verrassing, deze keer draaien we af bij Wouter Verhees van WVS Hoveniersbedrijf, oud-slagwerker bij de harmonie en drumband, en inmiddels alweer 5 jaar sponsor van onze vereniging. Het bestuur van de Vriendenclub die het Dauwtrappen altijd organiseert staat ons al op te wachten met koffie, thee, jus d’orange en cake. Er wordt gezellig gekletst en genoten van het natje en droogje waarna het weer tijd is om richting de kerk te gaan. Tussen de kassen door vervolgen we onze weg en er komt zelfs blauwe lucht met een zonnetje tevoorschijn. Als om 08.00 uur de kerkklokken luiden komen we precies op tijd de kerk binnen. Pater Xavier heeft speciaal voor deze dag de deuren van “zijn huis” voor ons geopend. Voor hem de eerste keer dat hij ons voorgaat in deze speciale Heilige Mis vanwege het Dauwtrappen. Na de mis lopen we richting Centraal. Daar dankt vice-president Malou alle aanwezige muzikanten, de fans en natuurlijk het bestuur van de Vriendenclub. Een speciaal woord voor onze Tiny die vorige week een Koninklijke onderscheiding heeft mogen ontvangen en vandaag naast het meelopen met de bekkens ook nog zijn rol als acoliet heeft vervuld tijdens de mis. Wat een multifunctionele, nooit op de voorgrond tredende man, waar we als vereniging trots op mogen zijn die in ons midden te hebben.
 
Binnen staan de broodjes met koffie en thee al klaar. We kletsen nog gezellig even na en dan gaan we weer huiswaarts na weer een mooie traditionele ochtend.