Concert Carnavalesk

Op donderdagavond 12 februari stroomde de Ruchte aardig vol. Van de tweehonderd belangstellenden waren de meeste uitgedost met een gek hoedje of een bontgekleurde outfit. Een oude, succesvolle traditie van onze vereniging werd nieuw leven ingeblazen; het 'Concert Carnavalesk'. Het harmonieorkest zette van de meet af aan op een carnavaleske wijze diverse nummers neer. Ongekende vrolijkheid en symfonische klasse bleken naast elkaar te kunnen staan. Dat was mede te danken aan de medewerking van de bekende oud-zannikers Wim van de Moosdijk en Piet van de Laar, die in eigen stijl een humoristische invulling gaven aan het concert. 

 

Er waren anekdotes van historische momenten die menig hart sneller liet kloppen. Er waren doldwaze momenten voor trompettist Lucas, die mocht spelen op een heuse slingerfluit! Hilarische taferelen als je je, zelfs met een manager, hebt voorbereid op een solo op de mondharmonica en je wordt richting de coulissen gedirigeerd door de dirigent. En wat als je 'lingerie' aantreft in diverse bassen van de orkestleden? 

 

Uiteraard waren er ook de meezingers en meedeiners die werden vertolkt door Michiel Malschaert en Siard van de Heuvel. En niet te vergeten Prins Eddie d'n Uuurste van CV De Meerpoel. Hij werd tijdens zijn prinsenreceptie door voorzitter Paul van de Weerden uitgedaagd een bijdrage te leveren aan deze carnavaleske avond. Prins Eddie gaf voortreffelijk gehoor aan de oproep en wist de juiste snaar te raken; een uitvoering van 'Brandend Zand' samen met zijn moeder Aggie. Maar ook dit welbespraakte lied was in een carnavalesk jasje gestoken door Wim en Piet. Het lied was vrij vertaald in het Limburgs dialect voorafgegaan met een gedicht als ode aan (de Limburgse) dirigent Geert Mooren.

 

Aan het einde van de avond deden de oud-zanikers opnieuw een duit in het zakje om  aandacht te krijgen van de dirigent. Na diverse mislukte pogingen zich met verschillende instrumenten in het orkest te mogen voegen, ging op het laatst letterlijk de vlag uit en werd daadwerkelijk de dikke trom geslagen. Alaaf!

 

Het was een avond met voor ieder wat wils. Het 'Concert Carnavalesk' werd door het publiek dan ook zeer gewaardeerd. Met enige voorzichtigheid mag u voor 2016 deze happening noteren in uw agenda; donderdags voor de carnaval. Een prachtige manier om in de carnavalssfeer te geraken!