Somerens Lust gaat het toneel op

Zo'n vijftien leden van onze vereniging heeft vol enthousiasme meegedaan met de toneelvoorstellingen van Toneelvereniging Crescendo in de rol van Fanfare de Klaroen.

Het verhaal dat op de planken gespeeld werd, speelde zich af in het oude dorpshuis waar de plaatselijke majorettes en drumband samen repeteren. Er werd niet alleen gerepeteerd, geheimen en intriges wisselden elkaar af. Er was heel wat gaande bij deze plaatselijke vereniging; de verdronken secretaris Theo, voorzitter Wouter met een passie voor gelikte laarsjes, het bijzondere talent Eef bij de majorettes en de nieuwe slagwerkster Tini, die was overgekomen van de concurrerende Fanfare de Klaroen.

Alvorens onze leden daadwerkelijk het podium betraden, lieten zij tijdens de pauze in de foyer al het nummer Obla-di Obla-da horen. Dit in aansluiting op het toneelstuk en tot groot genoegen van het publiek. Alleen slagwerkster Tini kon het muzikale intermezzo niet bekoren en liet dit duidelijk blijken. Maar ja, de roodharige muzikante van de fanfare (gespeeld door Ria en Marina) was natuurlijk de doorn in haar oog. Zij was namelijk een affaire begonnen met Tini's echtgenoot met alle gevolgen van dien.

Terwijl na de pauze de (muzikale) chaos bij de drumband en de majorettevereniging gewoon doorging, maakte Fanfare de Klaroen zich achter de schermen op voor Koninginnedag. Na de onverwachte opkomst van achteruit de zaal, verraste de Fanfare de Klaroen het publiek met het 'Wilhelmus'. In het ijzersterke slotstuk ondersteunde de Fanfare met de mars 'Washington Post' de plaatselijke drumband en de majorettes. Even leek het erop dat er geen sprake was van concurrentie en was het één groot feest. Alle ogen uit het publiek waren gericht op de toneelspelers. Het kon ook haast niet anders, zij twirlden en trommelden als de beste! Een lust om naar te kijken!