Nieuwjaarsconcert

Tijdens het druk bezochte Nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Somerens Lust zondag 11 januari in SCC De Ruchte opende de jeugdslagwerkgroep de muzikale middag, gevolgd door de slagwerkgroep. De jonge slagwerkers van beide groepen lieten een gevarieerd programma horen met aanvullingen van een zangeres en vier blazers. De Showgroep verdiende deze middag extra aandacht. Voorzitter Paul van der Weerden lichtte toe dat dit het allerlaatste optreden van de meiden van de Showgroep is. Hij gaf aan dat na lang wikken en wegen, om diverse uiteenlopende redenen, besloten is dit onderdeel van de vereniging na veertig jaar op te heffen. Onder een daverend applaus kwamen de meiden van de showgroep op en lieten nog één maal zien wat ze kunnen met een baton en de poms. 

Na de pauze was er een vooruitblik op het komende jaar waarin het eerstvolgende concert, het carnavalsconert op 16 februari, onder de aandacht kwam. Evenals het jubileumconcert met een beroemde artiest en het slagwerkfestival, beiden in oktober. Aansluitend liet het opleidingsorkest met drie mooie, veelzijdige nummers horen dat de jeugd van Somerens Lust aardig aan de weg timmert.

Het harmonieorkest sloot de middag af met o.a. een muzikale terugblik op het hoogtepunt van het afgelopen jaar; Rabo Music Unlimited 4 'Back to the Music'. En uiteraard klonk de muziek van componist Strauss, die op een Nieuwjaarsconcert niet mag ontbreken. Dit maal 'Der Zigeunerbaron' en de 'Radetzky-mars', de traditionele afsluiter vooraf gegaan door de woorden: “Muziekvereniging Somerens Lust wenst u állen een … Gelukkig Nieuwjaar!”