Buitenconcert 2014

Licht bewolkt, rond de twintig graden en geen neerslag. Ideaal voor het geplande buitenconcert op het Speelheuvelplein bij Hotel Centraal.

Vroeg in de avond van donderdag 26 juni zijn de voorbereidingen getroffen. Het podium en het geluid is aanwezig. De soundcheck wordt gedaan. Zowel de muzikanten van het harmonieorkest, de solisten, de backing vocals, het showteam en het volwassen en tienerkoor zijn er klaar voor.

President Paul van der Weerden houdt een korte inleiding en introduceert de twee muziekwerken die het orkest gaat vertolken. Met 'Ateneo Musical' en 'Hymne Regional de Valencia' is dit een korte terugblik op het onlangs gehouden Reünieconcert.

Daarna is het woord aan Christian de Rooij, producent van Rabo Music Unlimited 4 'Back to the Music' die vooruitblikt naar de drie verrassende shows in oktober. Hij kondigt het vervolg van het buitenconcert aan. Na 'Soldaat van Oranje' mengen ook de solisten en backing vocals zich in het muzikale gebeuren. Christian stelt de artiesten voor aan het publiek. Het terras bij Hotel Centraal zit aardig vol. Mensen stappen van hun fiets af en nemen plaats op de bankjes bij het plein. Mensen die voor een ijsje het dorp inkwamen, pikken ook een muzikaal tintje mee. Zelfs de ballonvaarders werpen een blik naar beneden als ze in een mand over het plein varen.

 

Zo'n elf nummers, éénderde van de show in oktober, worden ten gehore gebracht in de buitenlucht. "Maar wie weet is wat u vandaag gezien en gehoord heeft, in oktober toch weer nét even anders!" Christian probeert de spanning van het muzikale spektakel vast te houden. Hij  wijst het publiek tevens op de uitverkochte zaterdagavond. Die mensen die al een kaartje hebben gekocht, weten na het voorproefje van vanavond, waar ze van kunnen gaan genieten. Hopelijk zijn andere bezoekers van het buitenconcert overtuigd wat ze zullen missen als ze geen kaartje weten te bemachtigen. In elk geval hebben de muzikanten en artiesten nu al zin in oktober!