Reunieconcert

 "Leuk, hè!" José de Lau straalt van trots als ze zondagmiddag 25 mei zo'n 120 muzikanten vanaf de bok toespreekt. Ook Lieke de Lau, die naast haar staat, is blij met de grote respons op het verzoek dat beide dames een paar maanden geleden deden. Zij pakten namelijk samen het idee op om alle oud-leden vanaf 1991, het jaar waarin de fanfare harmonie werd, uit te nodigen om samen met het huidige orkest te spelen tijdens een reünieconcert. De aanmeldingen waren boven verwachting; ruim 50 muzikanten zitten er nu tussen de reguliere muziekanten! In nagenoeg elk straatje zit wel een 'oude' bekende! "Helemaal geweldig!" vinden beide initiatiefneemsters.

 

 
Voor Geert Mooren ligt er de uitdaging om het mega-orkest naar zijn hand te zetten. De meesten oud-muzikanten hebben onder zijn leiding gespeeld en dat scheelt. Ook is er gekozen voor muziek gekozen uit die tijd. Muziek met bijzondere, emotionele herinneringen die bij iedereen nog in de vingers zit. Geert licht de keuze van de muziekstukken toe. En uit verschillende kanten van het orkest komen de herinneringen en daarbij behorende anekdotes naar voren. Het zorgt voor een ontspannen, maar goede repetitie die wordt afgewisseld met een royale pauze. Er is tijd voor een hapje, drankje en praatje.
 
 
Tegen vijven loopt de zaal aardig vol met belangstellenden. Voor zover dat kan tenminste; het eenmalige reünieorkest neemt al veel ruimte van de zaal in. 
Het reünieconcert wordt geopend met 'Hymne Regional de Valencia'. Deze hymne speelden het orkest tijdens de onvergetelijke reis naar Valencia voor 40.000 uitzinnige supporters in het Mestalla stadion. Het grootste publiek ooit! Tijdens de hymne werd er door de Spanjaarden meegezongen met de hand op het hart en werd menig traantje weggepinkt. 
Het concert wordt vervolgd met 'Ouverture to an New Age'. Dit muziekwerk lag vrij snel, nadat Geert Mooren dirigent werd van onze vereniging, op de lessenaar. We voerden het uit tijdens het Everhard Winters Festival in 1998 en behaalde de 1e prijs. 
 
 
'Post Fata Viresco' is speciaal voor Somerens Lust geschreven door Leon Vliex bij het 125-jarig bestaan. In 2001 en 2005 werd het harmonieorkest hiermee Landskampioen resp. in Venlo en Tegelen. Deel 2 is heel bijzonder en stelt de Somerens Heide voor. Een muziekstuk dat dan ook zeker niet mocht ontbreken op deze bijzondere middag.
'Ateneo Musical' een prachtige paso doble die we speelden als inspeelwerk tijdens het concours in 2000.
 
 
Als afsluiter klinkt 'Smoke on the water' van 'Deep Purple'. Een heel ander genre dan de voorgaande muziekwerken om te laten zien én horen dat er van alles 'in huis' is. 
Voor het publiek is er niet alleen muziek om naar te luisteren. Er is ook bijpassend beeldmateriaal om naar te kijken. Prachtige foto's van vervlogen tijden komen voorbij, passend bij de muziek die wordt gespeeld. Zo krijgen de herinneringen nog meer vorm.
 
 
"Het was een prachtige middag waarin er op z'n Somerens Lust is gemusiceerd; sfeervol en met heel veel passie!" zijn de woorden van voorzitter Paul van de Weerden.