Dirigent

Geert Moren, geboren op 21 april 1961, studeerde na een opleiding aan de Pedagogische Academie te Venlo, trompet en Hafa-directie aan het Brabants Conservatorium. Hij volgde trompetles bij Florent van den Hauwe en directielessen bij Anne de Vries, Jean-Pierre Laro en Jan van Ossenbruggen. Hij slaagde in 1989 cum laude voor zijn directie-examen.

Vanaf 1985 dirigeert Geert Mooren verschillende harmonie- en fanfareorkesten en behaalde met deze orkesten diverse promoties en (landelijk) kampioenstitels. Naast het dirigeren volgde hij masterclasses en lessen bij o.a. Jan Cober en is hij volop actief met het arrangeren van werken voor harmonie- en fanfareorkesten. Verder is hij als docent en coördinator afdeling Muziek verbonden aan het Kunstcentrum ‘Jeruzalem’ te Venray. 

Sinds 1988 is Geert Mooren dirigent van Harmonie Semper Unitas (concertafdeling) uit Sambeek. Vanaf 1997 dirigeert hij Muziekvereniging Somerens Lust (1e afdeling) uit Someren en sinds 2007 is hij ook dirigent van het Symfonisch Blaasorkest (1e divisie) uit Drunen. Met deze drie orkesten gaf Geert Mooren diverse concerten, galaconcerten en promsconcerten. Hij behaalde promoties, (lands)titels en verzorgde optredens in de concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen’ in Tilburg. Hij maakte met deze verenigingen diverse concertreizen binnen Europa met o.a. een optreden in Salzburg, Wenen (‘Musikverein’), Barcelona (‘St. Maria Del Pi), Valencia en omgeving met o.a. een optreden in het Mestalla voetbalstadion tijdens de wedstrijd Valencia-Espagnol en een concert in Liria samen met ‘La Banda Primitiva’. In 2010 maakte hij een concertreis naar China met het SBO Drunen.