Harmonieorkest Somerens Lust ontmoet philharmonie zuidnederland

Donderdagavond 29 juni is er een bijzonder concert in Theater & SCC de Ruchte; Harmonieorkest Somerens Lust ontmoet philharmonie zuidnederland.

Philharmonie zuidnederland staat graag dicht bij de mensen en draagt het amateurverenigingsleven een warm hart toe. Daarom trekt het orkest de Limburgse en Brabantse provincies in om ter plaatse met amateurverenigingen samen te werken. Dit leidt op 29 juni tot een sprankelend concert tussen het amateurgezelschap o.l.v. Geert Mooren en het professionele symfonieorkest dat die avond gedirigeerd wordt door Arjan Tien. Philharmonie zuidnederland brengt onder andere Tromboneconcert ten gehore met solist Luuk Janssen.

Voor Harmonieorkest Somerens Lust heeft deze avond nog een extra bijzonder tintje. Het orkest staat reeds 20 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Geert Mooren, maar het zal tevens ook formeel het laatste concert zijn. Een symbolische terugblik op deze 20 succesvolle jaren is er dan ook met solist Waldin Roes. Sopraan Roes concerteerde samen met het orkest tijdens de concertwedstrijden in 2008 en zal deze avond opnieuw begeleid worden, o.a. bij Glitter and be Gay.

Er zal een uitdagende switch zijn; Paul Uyterlinde, cellist bij philharmonie zuidnederland, soleert samen met het Harmonieorkest in het nummer Adante Cantabile. Geert Mooren gaat philharmonie zuidnederland dirigeren tijdens de Ouverture van Hansel en Gretel.

Het zal een avond worden die amateurs, professionals en liefhebbers verbindt door muziek en is mogelijk gemaakt door steun van de Provincie Noord-Brabant, de BBM, Kunstbalie en het Prins Bernard Cultuur Fonds.

Dit unieke concert is op donderdag 29 juni om 20.00 uur in de Ruchte.

Tickets a 17,50 euro (incl pauzedrankje) zijn te verkrijgen via deruchte.